נגישות
נגישות

חוסר היענות לטיפול תרופתי נוכחי - שאלות נוספות

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

12/04/2019 | 21:21 | מאת: דניאל מ.

בביקורי האחרון אצל הפסיכיאטרית המטפלת בי, הציעה להחליף טיפול ללוסטרל במינון של 100 מ"ג ליום, כמובן להתחיל ב-25 מ"ג ולהעלות המינון בהדרגתיות. האם זו חלופה טובה לדעתך? האם המעבר לתרופה זו ישפר אצלי את הפרעות החשיבה (ירידה משמעותית מאוד בזיכרון לטווח הקצר, בלבול, ריכוז ירוד, ירידה בהבנה של מידע שנאמר לי מפי אנשים, חשיבה מפוזרת ולא מאורגנת) שמהן אני סובל בשלושה-ארבעה חודשים האחרונים, שלדעתי החמירו כתוצאה מנטילת ציפרלקס במינון של 20 מ"ג ליום? כמו כן חלה אצלי גם החמרה משמעותית מאוד בעוצמת החרדה החברתית. עקב הניסיון הלא מוצלח שלי שהיה לי כבר עם התרופות האחרות (אנפרניל, ציפרלקס), לאחרונה פיתחתי חרדה אף מתרופות פסיכיאטריות, כיוון שאני חושש שהן כבר עלולות לא לסייע לי ואף להחמיר את תחושת חוסר האונים כתוצאה מהפגיעה בתפקוד המוחי (לדברי הפסיכיאטרית הפרעות אלו נובעות ממצבי החרדה). לסיכום, מעוניין לקבל חוות דעתך בנושא המעבר מציפרלקס 20 מ"ג ליום ללוסטרל 100 מ"ג ליום, האם קיימת סבירות שאחל להרגיש טוב יותר, התקפי החרדה יפחתו והתפקוד הקוגניטיבי ישוב להיות תקין? כמו כן מתי ואיך מומלץ ליטול את הלוסטרל? 100 מ"ג פעם ביום בבוקר או בערב, או 50 מ"ג פעמיים ביום בבוקר ובערב. אציין שבזמן האחרון אני נוטל גם קלונקס במינון 0.5 מ"ג (לא כול יום) והשיפור בהחלט ניכר וממש מקלה על מצבי החרדה הנוראיים ומסייעת לי להיות רגוע הרבה יותר מאשר ביום שבו אינני נוטל אותה. האם ניתן ליטול מינון זה בכול יום לפרק זמן של שבועיים, עד שאגיע למינון המקסימלי של לוסטרל? אשמח לתשובתך!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך ההחלפה עשויה בהחלט לסייע להטבה . הקלונקס חייב להיות זמני בלבד. הנטילה יכולה להיות בבוקר, בערב או מפוצלת- אם כי בדכ הינה בערב. הכל לפי נוחות הנטילה. בהצלחה

מנהל פורום פסיכיאטריה