סכיזופרניה ברמיסיה יציבה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

31/01/2019 | 11:48 | מאת: יגאל

שלום רב! לפני כ-20 שנה אובחנתי בסכיזופרניה. כבר כ-10 שנים אני לא נוטל תרופות. לפי חוות דעת המומחים, אין צורך בטיפול כלשהו. לפני כ-5 שנים עברתי מבחנים במרב"ד לקבלת טופס ירוק, כולל mmpi. גם כן עברתי בדיקה אצל פסיכיאטר מטעם מרב"ד. נקבע שכשיר לרכב מנועי ללא הגבלות, ללא צורך לבדיקות נוספות. יחד עם זאת, הפסיכיאטר החליט להתייחס לאבחנה ישנה וציין - סכיזופרניה ברמיסיה יציבה. מבחינה רפואית, האם לפי אבחנה של סכיזופרניה ברמיסיה יציבה בפועל ניתן לסכם שלאדם אין כעת הגבלות תפקודיות נפשיות? תודה רבה.

16/02/2019 | 21:26 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

שלום לך כעת אין לך כל מגבלה... השאר נותיר לעתיד.. צריך לזכור שזה עלול לחזור ועל כן הייתי ממליץ על מעקב-אין מה להפסיד אלא רק להרוויח מניעת אפשרית של אירוע חוזר חלילה.

מנהל פורום פסיכיאטריה