מתקשה לזהות את עצמי כשאני מסתכלת בראי

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

04/01/2019 | 15:48 | מאת: נועה

מגיל מעוד צעיר אני אדם שנוטה לחרדות מכל מיני סיבות כמו למשל מחלות פיזיות או נפשיות. אני מכניסה לעצמי לראש שאני חולה בכל מיני דברים (בעיקר נפשיים) ואז נכנסת לחרדות וללופים שלא עוברים במשך זמן ממושך ומלווים בסבל נפשי רב. על מנת להרגיע את עצמי אני קוראת הרבה על התסמינים באינטרנט אבל הרבה פעמים זה רק מגדיל את סף החרדה או נותן לי שקט לכמה רגעים בלבד. בגיל 15 חליתי במחלה אוטיאימונית וזה גם לי לטראומה שמשפיעה עליי עד היום. לפני שבוע בערך הסתכלתי על עצמי במראה והרגשתי כאילו בן אדם אחר מסתכל עליי, כאילו הנפש לא מחוברת לגוף ונתקפתי שוב חרדה. כל השבוע התנהלתי באופן תקין אחרי החוויה הזו, הלכתי לעבודה וניהלתי זוגיות כרגיל אבל התחושה הזו נשארה איתי והתהיות לגבי מה זה היה ממשיכות להטריד אותי וגורמת לי לחשוב שהשתגעתי! אין לי עם מי לדבר על כך ואני מרגישה בושה לפנות לגורם מקצועי או לשתף מישהו ברגשות שלי כי יש לי גם תחושב שאף אדם לא יצליח להבין את מה שחוויתי. מה לעשות?? אשמח לתשובה בהקדם. תודה רבה

20/01/2019 | 08:37 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

שלום לך לתופעה הזו קוראים דהפרסולנציה והיא מלווה בדרך כלל תופעות חרדתיות כפי שסיפרת שאת סובלת מהן. כדאי שתגשי לפסיכיאטר ותספרי לו -זה יהיה מוכר לו מאוד. ותקלי על עצמך! בהצלחה!

20/01/2019 | 08:52 | מאת: נועה

היי ד״ר. תודה על תשובתך. קראתי על התופעה הזו באינטרנט וראיתי שם רק דברים מלחיצים. האם זה נכון שאין לזה טיפול? זה רק הלחיץ אותי יותר...

מנהל פורום פסיכיאטריה