מעבר מציפרלקס לברינטליקס

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

15/12/2018 | 22:33 | מאת: שימי

אני נוטל 10 מ"ג ציפרלקס כארבע שנים.לאחרונה חש שיעילות התרופה ירדה - חוסר מוטיבציה,חוסר סבלנות ,עצבנות ,רצון שיניחו לי.רופא המשפחה המליץ להגדיל מינון. ציינתי בפניו שאני חושש מעלייה נוספת במשקל וכן ירידה בחשק המיני( מיותר לציין שמאוד מפריע לי ) ובהמשך לכך המלית לעבור לברנטליקס .ליטול 5 מ"ג ציפרלקס יחד עם 5 מ"ג ברנטליקס לתקופה של חודש ואס לעבור ל10 מ"ג ברנטליקס.שאלתי : האם ליטול את שתי התרופות יחד בו זמנית? במידה ותהיינה תופעות לוואי חריפות ,האם ניתן יהיה לחזור לציפרלקס ? האם 10 מ"ג ברנטליקס לאחר כחודש אכן עשוי לעסור מבחינת המינון ביחס לציפרלקס ? תודה

29/12/2018 | 20:30 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

המלצתי היא לעבור באופן מלא ובמלוא המינון לתרופה אחת בלבד. תרגיש טוב!

מנהל פורום פסיכיאטריה