התפתחות סבילות לריטלין

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

19/11/2018 | 19:03 | מאת: פסיכיאטר שידע לענות

שלום רב, יש לי רקע של שימוש לרעה בריטלין מזמן גיל ההתבגרות עד לגילאי העשרים (7 שנים). צרכתי מינונים גבוהים, מספר רב של פעמים ביום, והדבר התאפיין כמו התמכרות ב-DSM. כמו כן במשך השנה האחרונה לפני שהפסקתי לצרוך ריטלין, הגעתי למינון של 60 מג IR,כל שעתיים. הפסקתי להשתמש בריטלין למשך שמונה חודשים. בתום אותם שמונה חודשים נטלתי מינון גבוה (160-200 מג') של MDMA ולא הרגשתי כמעט שום השפעה אמפטית או מעוררת המאופיינת לסם, צרכתי כמה פעמים ביחד עם אנשים ללא היסטוריה של שימוש לרעה בפנתילאמינים, שדיווחו שהרגישו כפי שמצופה עם צריכת הספ. כמו כן, חזרתי לקחת ריטלין לפני הלימודים, בערך מנה כ-פעם-פעמיים בשבוע, לפני הגשת עבודות, ואני עדיין במינונים מאוד גבוהים (45-60מג) ריטלין למנה, שלא משפיעה ממש כמעט. שאלתי היא כזאת - האם השימוש לרעה דלי בריטלין גרם לי לעצירות לריטלין ולפנתילאמינים מהמשפחה? האם התהליך הפיך? אם כן, אס אני מבין ששמונה חודשים הוא לא זמן. בפיקוד כדי לחזור למצב עמידות של אדם שלא רגיל. כמה זמן צריך לא להשתמש בסמים כאלו, אם כן? מאוד מאוד חשוב לי לקבל תשובה מקצועית בהתבסס על הכלים שיד לכם הפסיכיאטרים ונסיון עם מטופלים.בכבוד רב.

19/11/2018 | 19:07 | מאת: אני

*האם השימוש שלי לרעה גרם לעמידות * אני מבין ששמונה חודשים הוא לא זמן מספיק

29/11/2018 | 13:52 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

התגובה הינה אינדיוידואלית לכן אין לי תשובה אחת. כעיקרון הייתי נותן לזה מספר חודשים תרגיש טוב!

מנהל פורום פסיכיאטריה