הפחתת זיפרקסה אחרי 14 שנה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

28/10/2018 | 20:29 | מאת: ---

שלום, אבא שלי אדם בריא שעשה ניתוח קילה לפני כ14 שנה. היות והוא היה רגיל להיות בריא בגופו ובנפשו האירוע החריג מבחינתו היווה טראומה. לאחר הניתוח החלו תסמינים נפשיים - דיבורים לעצמו, חוסר מנוחה, פארניות - "מרעילים אותי" וכו'. נלקח ע"י המשפחה בכוח לפסיכיאטר היות ולא שיתף פעולה. ולאחר ניסיון של מספר כדורים הוחלט שייקח זיפרקסה 2.5 מ"ג. כך במשך 7 שנים! נתנו לו כי לא רצה לקחת את הכדור לבד. לאחר 7 שנים הפסקנו לתת לו בתמימות את הכדור בבת אחת, כי חשבנו שאולי לא צריך אותו ולאחר כחצי שנה התפתחה מאניה שנמשכה מס' חודשים ועלתה לאט לאט. נלקח שוב לפסיכיאטר בכוח כי שוב לא שיתף פעולה. אובחן עם מאניה דפרסיה וחזר לזיפרקסה 5 מ"ג. לעוד 7 שנים.. המצב יציב במשך 7 שנים האלה. מתפקד כאחד האדם. ב"ה. לדעתי ייתכן כי חלה טעות באבחנה. ייתכן שסבל מטרואמה עם פסיכוזה כתוצאה מהטראומה ותסמינים של פוסט טראומה שחלפו מזמןןןןן. שההתקף המאני היה תוצאה ישירה של ההפסקה החדה בכדור שלנקל 7 שנים ולא בעיה פנימית.. שוקלים להפסיק את הכדור בשל כך. השאלה היא מה דעתך על אפשרות זאת. וכיצד ניתן להפחית כדורים. הבנאדם מתנגד לפסיכאטרים ולא מוכן לעשות מעקב וחוץ מ2 הפגישות שצוינו לא ראה פסיכאטר. טוען שהוא בריא ולוקח את הכדור רק כדי לרצות את המשפחה. כיצד מפסיקים זיפרקסה? חציית הכדור ל2.5 מ"ג? ניתן לתת לו 5 מ"ג, ויומיים בשבוע 2.5 מ"ג ע"י חציית הכדור? במשך חודש? לראות אם המצב יציב ולהוסיף עוד יום של 2.5. במקום 5 למשך חודש.. וכך עוד חודש.. וכו'. וא"כ להוריד את המינון גם של ה2.5 מ"ג ? כיצד עושים את זה? מדובר באדם בן 60 פלוס שעלה מאז מאןד מאוד במשקל ומצבו הבריאותי מאוד חשוב לנו . אנא עזור בבקשה . זה הצלת נפשות . שלא יקח כדור כזה עם כאלה תופעות לוואי שהוא כלל לא צריך. בברכה.

לקריאה נוספת והעמקה

מאוד לא הייתי ממליץ לך לקחת את תפקיד הרופא בטיפול באבא אם מצבו הבריאותי אכן חשוב לך. אלא אם כן אתם רופאים. שירגיש טוב

מנהל פורום פסיכיאטריה