לחץ דם וחרדה בגיל המעבר

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

02/06/2018 | 22:26 | מאת: דפנה

שלום ד"ר, אני בת 52 ברקע חרדתית /היפכונדרית לוקחת שנים ציפמיל 20 מ"ג לאחרונה שינויים בלחץ הדם שנע בין 120 עד 160 הגבוה והנמוך בין 85-95 בפניה לרופאה היא סבורה שהכל על רקע נפשי ויש להגדיל את מינון תרופות ההרגעה,העלאתי את המינון ל 30 מ"ג ובמקביל לוקחת קסאנקס SOS למרות הסתייגותה של הרופאה היא נתנה לי 40 מ"ג דיובאן. לצערי גם אחרי לקיחת הכדורים עדין בבדיקת לחץ הדם הראשונה (גם בבית) הערכים גבוהים יחסית 145/90 יכול להגיע גם ל 150 ובבדיקה שניה תמיד יורד ל 127/85אני נלחצת מהקפיצות האלה וחושבת 24 שעות רק על זה וכל חיי סובבים סביב הנושא. בביקור אצל מומחה לחץ דם קפץ ל 170וירד ל150 לכן הורא לי לקחת דיובאן נוסף גם בערב רופאת המשפחה טוענת שגם אחד זה מיותר כי ממילא הבעיה היא נפשית..ולכן גם 8 כדורים לא יעזרו לי .לטענתה."אני ערה להשפעת המתח הנפשי אבל לא מסוגלת לשלוט בכך ומתקשה לקחת החלטה שכל רופא טוען אחרת ..לעיתים השינויים מלווים בכאבי ראש חדים שנעלמים ובאים ..קסאנקס עוזר בזמן ההשפעה של הכדור מה עושים?,אודה על תשובתך.

14/06/2018 | 21:22 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

שלום לך את לא אמורה לשלוט על לחץ הדם- אלא פשוט לגשת למומחה שיאזן אותך. הכי פשוט- אל תנסי איזון עצמי-זה מסוכן. בהצלחה!

מנהל פורום פסיכיאטריה