סכיזופרניה טימוניל ואריפליי

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

27/05/2018 | 11:13 | מאת: הדר

שלום, ברצוני לשאול שאלה קריטית, אני לא שמעתי בחיי מעולם קולות ,הפסיכיאטרית חושבת שיש לי מחשבת שווא על הורי שהם מנסים לפגוע בי,וזה ספציפית רק על הורי עקב כך אבחנה לי סכיזופרניה, בנוסף טענה שיש לי דיבור לא מאורגן דבר שאינו נכון ,לכל שאלה אני משיבה תשובה לעניין ,ובנוסף קורה רק לעיתים שאני קופצת מנושא לנושא אבל זה קורה לכולם. האם זה הגיוני לאבחן אצלי סכיזופרניה עקב כך ? האם קיימים סוגי טיפוסים לסכיזופרניה? או שזה השתנה כבר ואני לא מעודכנת?, מה הקריטריונים לאבחנת סכיזופרניה? , בנוסף האם מקובל לתת אריפליי במינון עשרים מ"ג ?, 2. האם מקובל לשלב אריפליי עם טימוניל?אשמח לתשובה לשאלות שאינה מתחכמת מידי ומובנת גם לאדם שאינו בא מעולם הרפואה .תודה.

04/06/2018 | 09:28 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

שלום לך ישנם מצבים בהם שעל פי מה שתארת אפשר היה לאבחן סכיזופרניה. אך אין לי כל בטחון שזה גם המקרה שלך. האבחנה של סכיזופרניה הינה אבחנה כבדה ויש לתת אותה רק לאחר שיקול דעת מעמיק וכן בדיקה מדוקדקת. לא בדקתי אותך. ממליץ לך לגשת לחוות דעת שניה. תרגישי טוב!

מנהל פורום פסיכיאטריה