האם ניתן להוריד אבחנה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

30/04/2018 | 15:29 | מאת: ירדנה

שלום רב, הבן שלי אובחן בחוסר קשב וריכוז ויחד עם זאת עקב המלצת בית הספר לסייעת הפסיכיאטרית החליטה שכדי שיהיה לו קל יותר כדאי לתת את האבחנה של F41.9 ושל חוסר קשר וריכוז. השאלה הנשאלת האם בשנה הבאה אוכל ללכת להוריד את האבחון הזה של ה-F41.9 מאחר וזה ניתן שתיהיה עזרה בבית הספר של סייעת ? הרי זו הערכה פסיכיאטרית - ניתן יהיה לגשת לרופא ולציין שהוא כבר טוב בכיתה ואין צורך בסייעת ? כי על פניו נראה שמשרד הבריאות (הרופאים) ומשרד החינוך עובדים בשיתוף פעולה. ומן הסתם גם אבחון אחר שגוי שנתנו לבני הורידו אותו . מעבר לזה היכן אבחון כזה יכול להפריע לבן שלי בעתיד?

20/05/2018 | 19:35 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

אפשר לשנות אבחנה על פי מצבו העכשוי של בנך. לאבחנות ישנה דינמיקה ואפשר לשנות על פי בדיקה חוזרת.

מנהל פורום פסיכיאטריה