שאלה לגבי דכאון משלוש סיבות

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

16/03/2018 | 02:33 | מאת: אני

אני בת חמישים ושלוש בגיל המעבר בלי גלי חום. אבל אני בדכאון. אני גם סובלת מתת פעילות בלוטת התריס מקבלת יוטירקס אבל לא מאוזנת ממש אז אני בדכאון. נפרדתי מבן זוג אהוב אחרי עשר שנים וזה קרה לפני חצי שנה אז אני באבל. אני הולכת לעבודה ולא רואים ולא מרגישים ואפילו אני שוכחת שאני בדכאון. אבל מהרגע שאני נכנסת הביתה עד ליום המחרת. אני מסתגרת, בוכה, נדבקת למסך. מתבודדת מבחירה. כבר חצי שנה ולא רואה את הסוף. האם זה יכול לעבור לבד? אני מאוד מאוד בדכאון ובכל זאת אם רק הייתי יודעת שזה כאן וזה יעבור הייתי פחות מוטרדת. אני יכולה להיות בזה אם זה יוביל אותי לתקופה יותר טובה שתגיע עוד מעט. אבל האם היא תגיע? האם זה בגלל הפרידה אולי יותר מהכל ? כי לי זה נראה כך. ומפרידה אנשים בסוף יוצאים. הלכתי לטיפול לפגישה אחת. והגעתי למסקנה ראשטנית שאני לא רוצה שיקחו ממני את הדכאון ועצב כי זה מה שנשאר לי מהאהבה הענקית שלי. אז הפסקתי את הטיפול. אבל זאת מחלה. אז הייתי רוצה לשמוע מה זה נשמע מחוץ לראש שלי. האם זה יעבור לבד?

12/04/2018 | 10:19 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

שלום לך הבחירה היא בידיך באם את מבקשת לצאת מהדכאון או שאת מעדיפה להשאר בו. הדכאון היא מחלה כמו מחלה אחרת ועלולה להחמיר ולהפוך לפסיכוטית. היא עלולה לשבש את תיפקוד הכללי של גופך-כולל זה של המערכת החיסונית ולהסתבך למחלות אחרות בשל החלשות המערכת החיסונית ומערכות אחרות. תחליטי את! אלה הם חייך שלך.

מנהל פורום פסיכיאטריה