הפסקה של חצי שנה מציפרלקס,איך כדאי לחזור?

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

15/03/2018 | 12:55 | מאת: כרמל

.שלום,לקחתי ציפרלקס במינון של 15 מג במשך שנתיים וחצי.הפסקתי לקחת לפני כחצי שנה ועכשיו אני מעוניינת לחזור לזה. מרשם וכדורים כבר יש לי ואני לא רואה צורך לראות פסיכיאטר,יש לי רק כמה שאלות: האם רמת האפקטיביות של התרופה עלולה לרדת בגלל החצי שנה הפסקה? באיזו הדרגתיות עליי לחזור למינון של 15 מג? האם זה כמו בפעם הראשונה או בגלל שהגוף שלי כבר מכיר את הכדור אז זה צריך להיות אחרת. לקחתי בחודש וחצי האחרון רמוטיב אך אין לו השפעה כלל-האם עליי להפסיק איתו ולמחרת להתחיל בציפרלקס או שעליי להמשיך איתו לפחות בשבועות הראשונים? תודה

12/04/2018 | 09:51 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

שלום לך ממליץ שבכז תקבל יעוץ ממומחה ולא לטפל בשיטת ׳עשה זאת בעצמך׳. ככלל, כדאי להתיל במינון של 5 מג ולהתקדם לפי הצורך על פי הקליניקה ועל פי פרופיל תופעות הלואי, תרגיש טוב!

מנהל פורום פסיכיאטריה