החלמה מדלקת ריאות

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

20/04/2012 | 16:43 | מאת: יונה

שלום רב, אני בן 29, אובחנה אצלי ברונכופנאומניה בצד ימין ע"י צילום חזה. לא בוצעה בדיקת דם. נרשם לי זינאט+רוליד. לאחר 10 ימים של אנטיביוטיקה אין לי חום וללא שיעול למעט פעם/פעמיים ביום שאני מרגיש גירוי "לנקוי" דרכי הנשימה, אני משתעל ויוצאת לי מעט ליחה ירוקה. האם זה נורמלי? האם עליי לפנות שוב לאבחון? הדלקת עשויה לחזור ? והשאלה החשובה יותר: האם אני מדבק (יש לי ילדה בת חודש בבית, התרחקתי מהבית למשך השבועיים האחרונים - האם אני יכול לחזור לבית? אציין שסיימתי לקחת את האנטיביוטיקות לפני יומיים) תודה! יונה

22/04/2012 | 11:08 | מאת: ד"ר אורן פרוכטר

אתה מתאר מהלך תקין של החלמה ממליץ לחזור על צילום חזה בעוד כ 6 שבועות . לאחר שהתחלת טיפול אנטיביוטי ואתה ללא חום לא סביר שאתה מדבק בדרך כלשהיא

מנהל פורום מחלות ריאה