שעלת בקרב מי שכבר חלה בילדותו - היתכן ?

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

10/04/2012 | 00:31 | מאת: גדי

שלום רב, אבי בן 65 בריא בד"כ סובל כבר כשלושה שבועות מהתקפי שיעול קשים, יבשים, ללא ליחה וללא "צפצופים", רק עם מעט נזלת מהאף. ההתקפים קורים בעיקר בלילה וכמעט שלא במהלך היום, דבר המפריע מאוד לשינה. שאלתי היא: האם ייתכן שמדובר בשעלת, למרות שאבא טוען שבילדותו בפולין הוא חלה במחלה ? ואם כן, האם יש מה לעשות ? תודה רבה, גדי

11/04/2012 | 12:29 | מאת: ד"ר אורן פרוכטר

שעלת יכולה להופיע בכל גיל וניתן לבצע בדיקת דם פשוטה לאישור -שלילת האבחנה. במידה והתוצאה שלילית כדאי לפנות לרופא ריאות להמשך בירור.

מנהל פורום מחלות ריאה