שאלה חשובה!

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

17/03/2012 | 18:38 | מאת: מחבר

שלום רב יש לי שאלה קטנה בעניין מחלה ריסטרקטיבית . אני לומד אח מוסמך באוני' , לפני יומיים היה לנו מבחן והייתה שאלה שממש התלבטתי השאלה --> " מה מעיד על חסימה ריסטרקטיבית " התלבטתי בין שתי תשובות 1) היחס בין FEV1/FEV גבוהה מ 0.7% 2) RV נמוך (נפח שארתי ) מה היא התשובה הנכונה לפי דעתך ?

17/03/2012 | 19:51 | מאת: ד"ר אורן פרוכטר

א נכון יותר

17/03/2012 | 21:32 | מאת: מחבר

אני ממש מודה על . עוד שאלה אחת קטנה , היה עוד שאלה " איך נראה תמט ( אטלקטזיס) בצילום ? כמובן שתי תשובות שהתלבטתי 1) כל הריאה לבנה 2) חלק\אונה בצע לבן אני יודע שהמקום הפגוע יראה בצע לבן אם זה היה אונה אחת אז רק האונה תיראה בצע לבן והשאר לא וכ... איזה תשובה הכי מתאימה ?? תודה מראש ד"ר אורן פרוכטר

מנהל פורום מחלות ריאה