מבקש הסבר בפענוח תוצאת שיקוף ריאות

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

05/03/2012 | 13:25 | מאת: דני

אישתי חולה מזה יומיים, חום 38 מעלות. רופאת המשפחה שיערה שמדובר בוירוס, לא הבחינה במשהו חריג בריאות; ליתר בטחון נשלחה לצילום ריאות כיוון שלטענתה לא תמיד ניתן לאבחן דלקת ריאות בשמיעה. הנה מה שכתוב בדף התוצאות : הסננה? שינויים פיברוטים? באזור פרקרדיאלי ריאה הימנית. צל הלב אינו מוגדל. אשמח להסבר מה אומרות התוצאות, האם כדאי לערות בדיקות נוספות ?

05/03/2012 | 14:17 | מאת: ד"ר אורן פרוכטר

קשה לי לחוות דעה מבלי לראות את הצילום והחולה אולם לפי התשובה והמהלך הקליני בהחלט עולה חשד לדלקת ריאות. ממליץ על טיפול אנטיביוטי וצילום ביקורת חוזר בעוד כ 4-6 שבועות.

05/03/2012 | 16:51 | מאת: דני

תודה על התשובה, היא מספקת ומרגיעה אותי. אני כהדיוטה חיפשתי ברשת, ומכיוון שאינני מבין בתחום נלחצתי מהמידע שמצאתי. כעת התקבלה התייחסות מרופאת המשפחה שאכן נתנה טיפול אנטיביוטי (זינט 500 מ"ג X 2).

מנהל פורום מחלות ריאה