דלקת ריאה חוזרת

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

07/10/2012 | 15:12 | מאת: שרון

שלום בני בן 2.3 כרגע אובחן עם דלקת ריאות (קרפיטציות בראה שמאל). מטופל באנזיל כבר 3 ימים ללא שיפור ניכר. הדלקת התפתחה לאחר חודש של שיעול שלא השתפר ונבדק מספר פעמים על ידי רופא הילדים שאמר שזו הצטננות ויעבור. אציין כי הילד ללא חום ומתפקד כרגיל. בביקורת הרופא הפנה לצילום חזה כי אמר שזו דלקת חוזרת מפני שכבר חלה בדלקת ריאות לפני 10 חודשים באותו המקום, אז טופל במוקסיפן והחלים. בין לבין הוא לא סובל מבעיות נשימה. האם תתכן דלקת ראות ללא חום? יצאתי דואגת ומבולבלת...

09/10/2012 | 17:19 | מאת: ד"ר אורן פרוכטר

תיתכן דלקת ריאות ללא חום. במידה ודלקת הריאות חוזרת באותו מקום יש מקום לשלול סיבה אנטומית כגון גוף זר. ממליץ לפנות לרופא ריאות ילדים.

מנהל פורום מחלות ריאה