לחץ ריאתי מוגבר

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

30/08/2012 | 15:14 | מאת: לילי

בת 62 ברקע י.ל.ד וסכרת עקב כאבים בחזה וביד שמאל בצעתי מפוי לב שיצא תקין.אתמול,בצעתי אקו לב LVEF 65% תפקוד דיאסטולי תקין תפקוד חדר ימין תקין חללי הלה בגודל תקין אין SOL אאורטה העולה בקוטר תקין מיוקרד בעובי תקין המסתמים עדינים ותקינים בתפקודם אי ספיקה טריקוספידלית בחומרה קלה IVC לא מורחב ואין תפליט פריקרדאלי פרט ללחץ ריאתי מוגבר 36ממכ +RAP. שאלתי אני מאד מודאגת מלחץ הריאות כי ידוע לי שזאת בעיה קשה שמביאה לאי ספיק של הלב הימני הייתי רוצה לקבל חוות דעת מה עלי לעשות ןממה נובעת הבעיה הזאת שתפקוד הלב נמצא תקין ןנפחי ריאה תקינים+סטורציה האם יכולה להיות טעות באקו? מודאגת ומחכה לתשובה תודה!

30/08/2012 | 15:46 | מאת: ד"ר אורן פרוכטר

לפי התשובה מדובר ביל"ד ריאתי מוגבר במידה קלה. אין סיבה לדאגה אולם יש לחזור על אקו לצורך מעקב בעוד כ 3-6 חודשים. במקביל ממליץה שתפני לרופא ריאות לצורך מעקב.

מנהל פורום מחלות ריאה