שאלה בקשר למשאף סרטייד דיסקוס

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

14/08/2012 | 12:56 | מאת: omer

שלום, אני בן 48 גובה 165 משקל 97 קילו,סובל מילדות מברונכיט ובהמשך מאסטמה במצב קל ביותר ,לא נוטל תרופות בד"כ,פעם בשנה שנתיים משתמש בוינטולין לכמה ימים והכל בסדר.לפני 5 שנים היה לי התקף חזק שהחל כקל והתדרדר,אחרי 3 שבועות של שימוש אינטנסיבי בוינטולין הוא כבר לא היה יעיל,הרופא נתן לי סרטייד 500.תוך יום הרגשתי כמו חדש,אבל הקפדתי לקחת אותו כל החודש. מאז ועד ימים אלה הכל היה בסדר, לפני חודש שוב החל התקף דומה לקודם,השתמשתי בוינטולין,עד שלא עזר ,רופא המשפחה נתן לי שוב סרטייד 500 ושוב תוך יום המצב השתפר.לאחר מכן הלכתי לרופא ריאות שאמר לי לקחת סרטייד 250 במשך 3 חודשים.שאלותי:1.האם אוכל לקחת שאיפה אחת ביום של ה 500 במקום פעמיים 250?(מכיוון שכבר קניתי את ה500) 2.האם זה בסדר לקחת את התרופה למשך 3 חודשים?יכול להגרם נזק כלשהו? תודה מראש, וסליחה על החפירה. עומר.

14/08/2012 | 13:01 | מאת: ד"ר אורן פרוכטר

אין כל מניעה לקחת שאיפה ביום של דיסק 500 אין כל נזק בטיפול מניעתי ממושך - ההיפך הוא הנכון .

מנהל פורום מחלות ריאה