בדיקת שינה ביתית לשלילת דום חסימה נשימתי

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

25/11/2016 | 16:04 | מאת: שמואל

שלום באיזה אופן בדיקת שינה ביתית בודקת אפשרות לדום נשימה בשינה? לפי רמות הסטורציה? באם מישהו סובל באופן כללי מרמות סטורציה נמוכות(משתנות), איך הבדיקה תגלה האם הירידה ברמות הסטורציה היא בגלל המצב שלו או תוצאה של דום נשימה חסימתי? יש בכלל טעם בבדיקה כזו למי שרמות הסטורציות שלו אינן תקינות? מה גם שבבדיקת שינה אין רישום מוחי, כך שלא ניתן לדעת בבירור מתי האדם היה בזמן שינה ומתי היה ער. תודה

27/11/2016 | 00:30 | מאת: ד

ערב טוב, בדיקת שינה ביתית אמורה לאבחן בעיקר דום נשימה בשינה שהיא הפרעת השינה השכיחה ביותר. הרישום אמנם לא כולל רישום גלי מוח לאבחון שלבי השינה אולם יש רישום של הנשימות, זרימת האוויר ותנועתיות בית החזה. בעקרון דום נשימה בשינה חסימתי הוא כאשר יש תנועתיות של בית החזה אולם אין זרימת אוויר בשל החסימה. בדום נשימה על רקע נוירולוגי לא תהיה תנועה של בית החזה זמן הפסקת הנשימה. מדד הסטורציה חשוב נוסף אבל הוא לא המאבחן דום נשימה.

מנהל פורום מחלות ריאה