שיעול חזק עד מחנק לאישה בהריון ..דחוף!!!

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

21/06/2012 | 07:40 | מאת: מידן

אשתי בת 26 וחצי בהריון , שבוע 28,לפני שבועיים וחצי סובלת משיעולים קשים מאוד, התחיל שכיעול קל והפך לשיעור חזק ביותר עד רמה של התקפים בעיקר בלילה, לרמה של מחנק !,היינו באיכלוב באישפוז , תפקודי ריאה תקינים לחלוטין (וכן שללו הפרעות כל שהן ואסטמה) , אין חום , לחץ דם תקין ,בדיקת א.א.ג עם סיבים אופטיים דרך מערות האף הראה הכול תקין,בצילום חזה (ריאות) נמצא תסנין, רופא פינימי/זימוהולוג קבע שיתכן וזה שאריות של דלקת או התחלה של דלקת ,קיבלה לקחת תרופות של זיטו (אנטיביוטיקה) למשך שבוע,יום רביעי שהיא לוקחת אותם ואין כל הטבה,השיעולים פחות במשך היום אבל קיימים ושי כל לילה התקף של רמה של מחנק....רופאת המשפחה לא מצאה משהו נוסף!,רופא ריאות באיכלוב קסע שיש לה שעלת (לפני צילום ריאות , וע"י בדיקה בסטטוסטקופ של כמה שניות) מה שרופא פנימי פסל זאת.הלכנו שוב לרופא משפחה אתמול לאחר כנה ינים שלאחר לקיחת אנטיביוטיקה,בבדיקת שמיעה של הנשימה שמע רעש קל בריאה ימנית, לדעתו לא משהו שצריך לחשוד בו,אשתי עכשיו התחילה להרגיש צרבות, הרופא משפחה אמר אתמול שלדעתו לאור כל הנתונים של בית חולים והמעקב שלו נראה לו שמדובר באלרגיה למשהו.הוא שלל "ריפלוקס",אשמח לתגובתך המהירה , כי בהתקפים אלו כולל הבוקר ,אשתי ממש נחנקת ומראה סמני מצוקה כאילו אין מעבר אוויר בגרון,ואחרי דקה שתיים זה חולף לה!! מה עלינו לעשות ? לאיזה טיפול , או רופא יש ללכת?

21/06/2012 | 08:29 | מאת: ד"ר אורן פרוכטר

לאור הסיפור ממליץ לפנות לרופא ריאות לצורך בדיקה כולל תפקודי נשימה ולהביא את כל הצילומים שביצעה החולה

מנהל פורום מחלות ריאה