הצטברות ליחה בריאות

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

16/09/2016 | 02:06 | מאת: מירנה

שלום רב, אני בת 22, בריאה בדרך, מזה כשנתיים וחצי - שלוש אני סובלת מבעיה כרונית של הצטברות ליחה בריאות אחרי שינה. אציין שגם לאחר שנת הלילה וגם לאחר שינה קצרה של 20 דקות, אני מתעוררת עם תחושת חנק בגרון ובחזה ומקיאה ליחה לבנה, בכמות די גדולה. בשבועיים האחרונים הבעיה די החמירה והליחה עדיין ממשיכה להצטבר בריאות אך קשה לי להוציאה אותה. בשונה מבעבר אני כבר לא מקיאה אותה אלא מוציאה אותה במאמץ ובקושי רב כיוון שהליחה הפכה לצמיגית, מעין גושים של ליחה. ממה דבר כזה יכול לנבוע? האם יש דרך טיפול? התור שלי לרופא ריאות די רחוק.

שבוע טוב, אני מקווה שאת לא מעשנת, אם כן - עישון יכול לגרום לשיעול וליחה כרוניים. במקרים רבים הפרשות מדרכי נשימה עליונים מאזור האף מטפטפים אחורה במהלך השינה ויוצרים ליחה. לעיתים זה נובע מאלרגיה. במידה שאת סובלת מנזלת כדאי לטפל בזה בעזרת ספריי וכדורים אנטיהיסטמינים ולעקוב. אפשרות נוספת קשורה לחומציות מהר=דרכי העיכול. ממליץ לפנות לרופא משפחה עם המידע הנ"ל עד שיגיע התור למרפאת ריאות.

18/09/2016 | 10:47 | מאת: מירנה

אני לא מעשנת ולא שותה. לעיתים כשאני קמה משינה אני אכן חשה תכיפות לקנח את האף, אבל זה לעיתים רחוקות. בנוסף לכך, באמת סבלתי בעבר מדלקות בקיבה ובמעיים. רוב הסיכויים שזה נובע מזה?

01/03/2021 | 16:27 | מאת: אוריאן

האם נמצא הפתרון? סובל מאותם תסמינים

מנהל פורום מחלות ריאה