כאבים באזור החזה

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

09/01/2012 | 23:18 | מאת: בת 23

אני בת 23, בשבועיים וחצי האחרונים סובלת מכאבים מתחת לקו החזה בשני הצדדים: מקדימה, בצדדים ובגב (גם קצת יותר גבוה). בדיקות דם, שקיעת דם ושתן תקינות. אין חום, אין ליחה, לא משתעלת, בהאזנת הרופא לריאות נאמר כי תקין. התסמין היחידי הוא הכאבים, אשר לעיתים חזקים מאוד ולעיתים חלשים. בפענוח צילום חזה נכתב: תסנין בבסיס ריאה שמאלית. הרופא חושש מדלקת ריאות בשל הצילום ורשם לי אנטיביוטיקה מסוג רוקסו. האם לקחת את האנטיביוטיקה לפני בירור נוסף? אילו בדיקות נוספות ניתן לעשות? אם לא מדובר בדלקת ריאות על מה יכול להעיד התסנין בצילום? תודה מראש

10/01/2012 | 10:03 | מאת: ד"ר אורן פרוכטר

יש ליטול את האנטיביוטיקה המומלצת על ידי הרופא המטפל למשך כ 14 יום. במידה ויש שיפור יש לחזור על צילום חזה לאחר חודש על מנת לוודא כי התסנין נעלם. במידה ואין שיפור או התסנין לא נעלם יש לפנות לרופא ריאות על מנת להחליט על המשך הבירור. ד"ר פרוכטר

מנהל פורום מחלות ריאה