שינויים פיברוטיים ואטלקטטיים

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

07/03/2016 | 12:49 | מאת: מגי

שלום אבא שלי עשה PET CT ואלו התשובות שהתגלו בבדיקה של החזה (שאר הממצאים תיקינים). שינויים פיברוטיים בשדה העליון של האונה הימנית העליונה ושינויים אטלקטטיים בבסיסי שתי הריאות. המדיאסטינום שמור. שערי הראות חופשיים. אין עדות לתפליט פלאורלי או פריקרדיאלי. האם תוכל להסביר לי את הפירוש הממצאים? תודה

שלום רב, להלן הסבר לגבי הממצאים הלא תקינים. שינויים פיברוטיים - שינויים צלקתיים בד'כ כתוצאה מתהליך דלקתי. שינויים אטלקטטיים - איזורים בתחתית הריאה שלא מאווררים מספיק. בכל מקרה נראה מהתשובה שצרפת שאין מחלה פעילה.

מנהל פורום מחלות ריאה