סרקודיאוזיס

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

19/02/2016 | 02:09 | מאת: חופית

היי, גילו לי סרקודיאוזיס לפני שבוע ומאז התחילו לי טיפול בפרדינזון 60 מ"ל אני לוקחת את הכדורים כבר שבוע ולא רק שאין שיפור אלא להפך. יש לי קושי לנשום, כנראה מהכדור יש לי פריחה בפנים. מצבי רוח משתנים באופן קיצוני וסחרחורות. אין לי רופא קבוע כי רק עכשיו עברתי קופ"ח אני לא מבינה מה לעשות ואת הרופאים בקופ"ח אני גם לא מבינה איך אני אמורה לחיות ככה?! יש מצב שזה יעבור?

שלום רב, את צריכה להיות במעקב מסודר במרפאת ריאות. ברוב המקרים ניתן להסתפק במינון נמוך יותר של פרדניזון, כארבעים מג. בסטרואידים יש הרבה תופעות לוואי וצריך לגשת לרופא המשפחה בהקדם ולאחר מכן לרופא ריאות.

מנהל פורום מחלות ריאה