שאלות ראיון על מחלת האסטמה לפרויקט מדעי הבריאת.

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

02/02/2016 | 20:48 | מאת: רנא אלפקיר

שלום ד"ר, אני בת בבית ספר תיכון ערבי, ועכשיו אני עושה פרויקט, וחלק ממנה אני חייבת לעשות ראיו עם רופא מומחה. לכן אני רוצה ממך לתן לי תשובות על כמה שאלה הקשורות במחלת האסטמה לסיים את הפרויקט: 1.האם אתה יכול לספר על תחום התמחותך, באילו נושאים אתה עוסק ומהן הבעיות השכיחות בהן אתה נתקל במהלך עבודתך? 2.מהי שכיחות המחלה אצל מטופליך?בארץ? 3.מהם גורמי הסיכון הנפוצים יותר בארץ למחלה זו?האם קיימים גורמים מאפיינים לארץ? 4.דרכי אבחון חדישים למחלה? 5.דרכי טיפול חדישים למחלה? 6.מחקרים/ניסויים קליניים אחרונים שנערכו בנושא מחלת האסטמה? 7. מהם השיקולים המנחים אותך בבחירת הטיפול המתאים לחולי האסטמה? 8.מהן ההשלכות על המשק של מחלת האסטמה? 9.מהי הפרוגנוזה של חולים במחלת האסטמה ובמה היא תלויה? 10.מהן המלצותיך בבניית תכנית מניעה מתאימה למחלת האסטמה, לאוכלוסייה הכללית,לאוכלוסייה בסיכון, ולאנשים שלקו בתופעה? 11.האם קיים הבדל ובמה הוא מתבטא בין מרכז הארץ לפריפריה בנושא אבחון וטיפול במחלה? תודה, לילה טוב..

שלום רנא, אני אזמין אותך לפגוש אותי לריאיון בבית החולים. אצור איתך קשר בימים הקרובים. בהצלחה

שלום, ראשית אני מתנצל שלא התאפשר לי להזמין אותך למרפאה, ולכן אשתדל לענות לך בפורום. אם תרצי להגיע בכל זאת, אנא צרי קשר עם המזכירות של המרפאה בטלפון 03-9372678. והתשובות: 1. אני עוסק בתחום רפואת הריאות. במסגרת זו אני מטפל בחולים עם אסתמה, נפחת ומחלות דלקתיות שונות. אני גם רואה אנשים עם חשד לסרטן ריאות ועוזר להם למצוא מה המחלה ממנה הם סובלים. אני רואה אנשים שמגיעים מביתם למרפאה וגם מטפל בחולים מאושפזים בבית החולים. 2. למערינו, עקב זיהום אוויר ועישון יש הרבה אנשים הסובלים ממחלות ריאה שונות כמו אסתמה וחסמת הריאות. אני מעריך שאחד או שניים מכל עשרה אנשים סובלים ממחלת ריאה. 3. עישון וזיהום אוויר הם גורמי הסיכון העיקריים. 4. אסתמה וחסמת מאבחנים בעזרת תפקודי ריאות שזו בדיקת נשיפה כאשר מחשב יכול להראות לנו את עוצמת הנשימה. יש בדיקות הדמייה משוכללות הכוללות סיטי ובדיקה שנקראת פט בה מזריקים חומר מסומן המראה לנו היכן יש סרטן או דלקת בגוף. יש שיטות חדשות לביצוע דגימה מהריאות כולל סיב אופטי הצמוד לגלאי על קולי שנכנס לתוך הריאות ומאפשר לנו לדגום בלוטות לימפה חשודות הנמצאות בתוך הגוף. 5. יש כל הזמן משאפים חדשים יעילים יותר. טיפולים חדשים בתרופות לחסמת וגם פעולות שעוזרות להקטין את הפעילות של איזורי הריאה החולים. בסרטן ריאה יש טיפולים בתרופות חדשות לפי סוג הסרטן. 6. יש ניסויים בתרופות נוגדות דלקת שונות שנותנים בזריקות. חלק התרופות אלה הראה יעילות בהפחתת מספר ההחמרות במחלת האסתמה. 7. מה שמנחה אותי הוא חומקת המחלה ומספר ההתקפים,ככל שהמחלה חמורה יותר נותנים יותר תרופות. 8. חולי אסתמה הם לרוב צעירים עובדים שמאבדים הרבה ימי עבודה בשל מחלתם. כמובן שזה פוגע במשק. 9. הפרוגנוזה בדך כלל טובה, היא תלויה מאוד ההיענות לטיפול המומלץ לקיחת משאפים בצורה קבועה והימנעות מחשיפה מאלרגנים. 10. חשוב להימנע מעישון,למעט כמה שניתן בזיהום אוויר, להימנע מחשיפה מאלרגנים לאנשים עם רקע אלרגי. אנשים שחשופים בעבודתם לחומרים מזיקים צריכים להשתמש האמצעי הגנה לפי מה שממחיץ משרד התעסוקה. 11. קיימים הבדלים בין המרכז לפריפריה מבחינת נגישות לשירותי רפואה אבל צריכים לזכור שבסך הכל הארץ שלנו מאוד קטנה ובמרחק של כשעה נסיעה לכל היותר רוב רובה של האוכלוסייה יכול להגיע לרופא מומחה כמעט בכל תחום. מרכזים רפואיים מצויינים קיימים מנהריה ועד באר שבע וגם קיים בית חולים באילת הנותן מענה ראשוני טוב לאוכלוסייה המקומית. יש ארצות בהן צריכים לטוס כדי להגיע לטיפול רפואי כך שמצבינו די טוב. כמובן יש מקום לשיפור, יש אוניברסיטה חדשה בצפת ויש עידוד לרופאים לעבוד בפריפריה כך שאני מניח שהמצב עוד ישתפר לטובת החולים בפריפריה. בהצלחה בפרוייקט שלך !

מנהל פורום מחלות ריאה