עשיתי CT לב וחזה, מה אומר הפענוח?

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

10/04/2024 | 22:03 | מאת: אנונימי

אני בת 44. להלן הפענוח: הושגה הדגמה טובה של הלב. בוצעה סריקה מוקדמת נמוכת קרינה להערכת מדרג ההסתיידות (Calcium Score) בעורקים הכליליים. התקבל Calcium score של 0.86 יחידת אגטסטון (הפלאק בשליש המקורב של ה-LAD). לציין כי חוד הלב, ככל הנראה בשל תזוזת נשימה שונה. מדורי הלב נראו בגודל תקין (במגבלות חוסר חומר ניגוד). ללא תפליט פריקרדיאלי. בשדות הריאות שהודגמו: ללא תסנין או תהליך מוקדי. קשרית פריפיסורלית מימין - לא מחייבת ביקורת. ללא ממצא לוואי אחר.

שלום, הממצאים שמתוארים בריאות אינם משמעותיים. צריך להשלים התייחסות קרדיולוג.

מנהל פורום מחלות ריאה