בדיקת סיטי לעורקי הריאות ממצאים

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

28/03/2024 | 16:18 | מאת: משה

שלום למומחה עשיתי סיטי לעורקי הריאה טכניקה : סיבת הפניה : קושי בנשימה במשך כמה ימים לחץ בחזה ללא מחלות רקע הזרקה דרך הוריד iohexol 350 mg/ml up to 2 ml /kg פאזה אנגיוגרפית לעורקים הפולמונרים כולל שחזור חתכים קורנלים וסגיטלים אין בידי בדיקה להשוואה ממצאים : לא הודגמו פגמי מילוי בעורקים הפולמונרים עד הרמה התת - סגמנטרית אין עדות לרפלוקס של ח"נ אל IVC וורידים הפטים אין עדות לסטיה של מחיצת הלב העורק הריאתי הראשי איננו מורחב האאורטה ללא ממצא מיוחד ללא עדות ללימפאדנופתיה במיצר בשערים ובבתי השחי ללא תפליט פלוירלי ללא תפליט פריקרדיאלי פרנכימת הריאות שמורה ברונכים מרכזיים פתוחים מתחת לסרעפת יש הסננה דיפוזית של הכבד בשומן פרט לכך ללא ממצא מיוחד בהסתיגות שהסריקה בוצעה בפאזה מוקדמת מאוד לאחר הזרקה מבנה גרמי - שינויים ניווניים מינימלים בעמ"ש סיכום: אין עדות לpe ללא סימנים רנטגנים לעומס על חדר ימין רצו לשלול תסחיף ריאתי הבנתי שתסחיף ריאתי אין אבל רציתי לברר כמה דברים ברשותך : האם הבדיקה תקינה ? האם חוץ מתסחיף ריאתי בדקו גם עוד דברים אחרים שקשורים לריאות או ההתמקדות הייתה רק על התסחיף הריאתי ? הבדיקה הזאת שעשיתי מביאה מידע רב על הריאות ניתן להסיק ממנה הרבה דברים אחרים חוץ מתסחיף ריאתי ? כי אני יודע שיש עוד בדיקות הדמייה והבדיקה הזאת זה לתסחיף ריאתי אז אני רוצה להבין אם בדקו לי את כל הריאות בבדיקה הזאת ? מה הבדיקה אומרת על המצב הריאות והנשימה שלי לפי הנתונים של הממצאים ? עשיתי את הבדיקה בגלל קושי בנשימה שאני צריך כל כמה דקות במשך שעות וימים להוציא אוויר עד שיוצא פיהוק ואז משתחרר לי הקושי הנשימתי וחוזר בלופ... תודה מראש על המענה על כל התשובות ששאלתי חן חן ....

28/03/2024 | 16:25 | מאת: משה

שלום שוב לגביי הכבד שומני אני מודע לזה שצריך להקפיד על תזונה בממצאים של הבדיקה הנתונים שרשמתי לך אבל אשמח להתייחסות לשאר השאלות ששאלתי שמה האחרות ! ושוב תודה מראש על התשובות למספר השאלות ששאלתי אותך...... אחלה פורום.......

שלום, לפי תיאור הבדיקה אין מחלה בריאות.

מנהל פורום מחלות ריאה