ספירומטריה כבדיקה ראשונית

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

27/03/2024 | 17:33 | מאת: שיקו

שלום רב לך נשלחתי בגלל קושי בנשימה שחשתי כבדיקה ראשונה לספירומטריה להבנתי זה בדיקה ראשונית שנשלחים כולם האם זה הבדיקה הכי טובה לאבחן בעיות נשימה ? אני יודע שיש עוד בדיקות לריאות כאלו ואחרות אבל נניח הבדיקה הזאת טובה יותר מכושר הדיפוזיה ומתגר מטכולין ומבדיקות ריאות אחרות ? ניתן להסיק הרבה על מצב הנשימה מבדיקת ספירומטריה ?

שלום, זו בדיקה בסיסית שיכולה לאבחן אסתמה ו COPD אבל במידת הצורך משלימים בדיקות נוספות.

מנהל פורום מחלות ריאה