ריאות ונשימה איך זה פועל שנושמים

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

27/03/2024 | 16:49 | מאת: מושיקו

שלום איך השאיפה והנשיפה פועלים איך בן אדם נושם איך זה קורה מבחינה פיזיולוגית מה קורה בריאות איך הסרעפת קשורה לנשימה האם הסרעפת פועלת ללא הפסקה ? האם המוח הוא זה שמפעיל את מצב הנשימה ? מה התהליך שבן אדם נושם מבחינת הריאות והנשימה ? איך זה קורה כל התהליך הזה ?

שלום, זו שאלה של הרצאה שלמה באוניברסיטה.. בגדול המח שולט על הנשימה אולם יש גם מנגנונים שמשפיעים על התהליך באופן לא מודע. שרירי הנשימה כוללים את הסרעפת שהתכווצותה גורמת להגדלת נפח הריאות ולנשימה.

מנהל פורום מחלות ריאה