סיטי לעורקי הריאות

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

27/03/2024 | 15:26 | מאת: מושינו

שלום דוקטור עשיתי סיטי לעורקי הריאה עקב ערך גבוה שנמצא לי בבדיקות דם שערכתי הדי דיימר היה ממש גבוה פניתי לבדיקות בגלל קושי בנשימה שהיה לי רצו לשלול תסחיף ריאתי עקב הדי דיימר הגבוה הבדיקה יצאה תקינה שאלתי אליך היא סיטי לעורקי הריאה זה כמו סיטי רגיל לריאות ? רואים שמה הרבה ממצאים ? זה נותן תמונת מצב טובה לריאות ? חוץ מתסחיף ריאתי שבדקו לי בבדיקה הזאת בגלל הדי דיימר הגבוה בודקים עוד פרמטרים ? או שמה שבודקים בבדיקה הזאת זה רק תסחיף ריאתי ?

שלום, אפשר לראות דברים נוספים בבדיקה. זו כמו בדיקת סיטי רגילה עם הזרקת חומר ניגוד. נותן תמונה מצויינת של הריאות.

מנהל פורום מחלות ריאה