קושי בנשימות עמוקות תקופות מסויימות

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

27/03/2024 | 15:17 | מאת: אורח

היי דרור רוזנגרטן יש לי קושי בנשימה עמוקה תחושה של חוסר אוויר לנשימה זו הרגשה של חוסר אוויר לנשימה כחוסר יכולת להכניס אוויר את כל האוויר כעין קושי לנשום נשימות עמוקות וצורך מתמשך לקחת ולנשום נשימות עמוקות כל כמה דקות לפעמים אני צריך להיעזר בעזרת פיהוקים כדי להכניס עוד יותר אוויר ובכל זאת התחושה היא שלמרות שיש צורך לקחת נשימה עמוקה כל כמה דקות אני חש תחושה של חוסר אוויר בנשימה ולא מצליח לקחת את הנשימה עד הסוף וקשה לסיים אותה ערכתי מלא בדיקות אקו דופלר לב ספירומטריה סיטי לעורקי הריאה ועוד בדיקות כלליות אחרות שיצאו תקינות למעט רסטריקציה קלה ממש כל כמה דקות במשך שעות וימים זה לא משחרר ממני חש שאני צריך לקחת נשימה עמוקה שלא מצליחה עד שיוצא פיהוק וזה משתחרר וחוזר שוב אציין שזה היה תקופה ארוכה של שבועות ואז חלף ככה כל יום במשך דקות שעות וימים ויש תקופה שזה חלף כאילו שלא היה כלום ! יש תקופה שזה לא משחרר ותקופה שממש אין כלום הבנתי ממך ובכלל שזה יותר מתאים לחרדה ! זה נראה לך חרדה ? בעיה בריאות ? בעיה בנשימה ? למה אני חש את זה ? מה הטיפול לזה ? צריך טיפול לזה ? זה לא רציף זה יכול ליהות תקופה ולא ליהות בכלל !מה קורה פיזיולוגית שאני חש את זה מה ההסבר לזה ? מה דעתך לאור כל הנתונים שציינתי אשמח לתשובות לכל השאלות ששאלתי ! תודה גדולה לך מכל הלב והריאות !!

שלום, זה בהחלט יכול להיות בגלל חרדה לאחר שכל הבירור המקיף שעשית לא הראה בעיה אחרת. פנה לרופא המשפחה ונסה לטפל בזה.

מנהל פורום מחלות ריאה