צילום ריאות בבית החולים

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

22/03/2024 | 18:05 | מאת: דוד

שלום דר הייתי בבית חולים עקב חסימה בכלי דם, כחלק מהבירור עשו לי ct ראש וצילום חזה, במכתה השחרור נרשם "עיבוי קווים ספטלים אינטרה לוברים בפסגות הריאה דו צדדית, הוגדמו עדינים בהשוואה לבדיקת ct חזה מתאריך 1.8.22" יש להשלים בירור. (השלמת ct חזה) אציין שמהתאריך הנ"ל עשיתי 3 פעמים ct שהאחרון בוצע ב2.9.23 ובכולם נרשם ללא שינוי מבדיקה קודמת. רקע: בן 67 עם מחלה אינטרסטציאלית ללא צורך בטיפול תרופתי או חמצן, סיטורציה 98, נמצא במעקב. השאלה שלי האם בחצי שנה יכולים להיות השינויים שצוינו לעיל? (בפסגות) האם אפשר להסתמך על צילום? אני מדגיש הct האחרון בוצע לפני קצת יותר מחצי שנה, ולא צויין שיש שינוי מבדיקות קודמות. תודה רבה.

שלום הייתי מסתמך על הסיטי חזה שעשית וקובע את המעקב ללא קשר לבדיקה הסיטי מח. מניח שהתמונה לא השתנתה אבל חא בוצעה השוואה לבדיקות הקודמות. רצוי לעשות את ההשוואה במרפאת ריאות.

מנהל פורום מחלות ריאה