בדיקת צילום CT חזה ריאות

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

19/03/2024 | 01:15 | מאת: דניאל רבין

עשיתי צילום CT חזה אשמח לדעת האם יש סיבה לדאגה? אני חולה COPD כבר יותר מחצי שנה רציתי לדעת האם לפי הפיענוח יש חשש לסרטן? האם מדובר בשמהו רצינו או רק דלקת ? בבקשה אשמח למענה ככל האפשר תודה רבהה ממצאים בלוטות התריס אינה מוגדלת מבוא לבית החזה תקין הצללות מסוג GRAUND GLASS פריבונכיאליות ידועות ב-LUL, ללא שינו. עיבוי קל של דפנות הסימפונות ללא שינוי. ניפוח יותר ושינויים אמפיזמטיים בבסיס הריאה משמאל. בולות אמפיזמטיות בבסיס הריאה משמאל., ללא שינוי לא הודגמו בלוטות מוגדלות במיצר, באקסליות ובשערי הריאות. הטרכיאה והתפצלות הברונכים תקינים אין עדות לתפליט פלאורלי פריקרדיאלי. במעבר חזה/בטן מודגמת בלוטות יותרת הכליה תקינות. בקע היאטלי גדול ידוע ללא שינוי. כבד, טחול, לבלב, והכליות אשר נכללו לסריקה ללא ממצא פוקאל גס, ללא שינוי. מבנה גרמי שינויים ניוונים בע״ש. שברים בצלעות מימין עם קאלוס סביבם בחלק התחתון של בית החזה ללא שינוי. סיכום: ממצאים ריאתיים ללא שינוי בהשוואה לבדיקה הקודמת האם יש סיבה לדאגה , האם מדובר בסרטן? בבשקה אני בלחץ

שלום לפי הפיענוח זה נראה יותר ממצא דלקתי או צלקתי אבל כדאי לעשות הערכה מסודרת במרפאת ריאות.

מנהל פורום מחלות ריאה