תוצאות תבחין זיעה גבוליות

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

07/03/2024 | 11:37 | מאת: דן

ילד בן 8, לאחר בדיקת תבחין זיעה (ריכוז כלור) בשניידר בשתי הידיים התקבלו התוצאות 29 ו31, האם יש מקום לדאגה? האם יש צורך בבדיקה חוזרת? מלבד אפיזודה אחת לפני חצי שנה, לילד אין כל בעיות בריאותיות. בוצעה גם בדיקת מוליכות שהניבה 69 (בעקבותיה הופננו לבדיקת ריכוז כלור הנחשבת אמינה יותר). עשינו גם בדיקת מאמץ שעברה תקינה לגמרי. בדיקת אלרגיה הניבה תוצאות גבוהות והופננו לרופא אלרגיה.

שלום, להערכתי אין מקום לדאגה ממליץ על מעקב רופא ריאות ילדים.

מנהל פורום מחלות ריאה