שיעול עם תחושת חנק וליחה ירוקה

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

29/02/2024 | 07:07 | מאת: שימי

שלום רב דר' לפני שמונה חודשים חליתי בקורונה, ואף אושפזתי כי היו לי בעיות בנשימה , נתנו לי בבית חולים את התרופה לקורונה, ואינהלציות ונאמר לי להמשיך טיפול בבית ל-7 ימים הייתה הטבה, למשך חצי שנה בחודש ינואר נדבקתי בקורונה שוב בעיטת בנשימה עם שיעול וליחה ירוקה עשיתי צילום ריאות, היה תקין, במר"מ רופא נתן לי פרדניזון ל-3 ימים של 20 מ"ג פעמיים ביום ומשאף וונטולין לשבוע, למרות הטיפול עדיין הרגשתי תחושת של חוסר אוויר, וליחה ירוקה, ורופא משפחה נתן לי אנטיביוטיקה רוליד ל-10 ימים ולהמשיך משאף פלקסוטייד כטיפול מונע, בשבוע האחרון שוב שיעול עם ליחה ירוקה אובד אצות , זה כבר פעם שלישית בתקופה קצרה מה ניתן לעשות אני בן 62, בעבר לפני מעל עשור נחשפתי לחומרי ניקוי שהשפיע על הנשימה אך זה עבר , ורק אחרי הקורונה הבעיות התחילו במהלך התקופה עשיתי צילום ריאות היה תקין, לכן רופא משפחה לא מתחייס לזה ברצינות אך לי זה מפריע ומקשה על התפקוד ביום יום אודה לעזרתך, מה אתה ממליץ לעשות איזה בדיקות ואיזה טיפול תודה מראש

שלום, ממליץ על תרביות ליחה ועל סיטי חזה. המשך מעקב במרפאת ריאות.

מנהל פורום מחלות ריאה