שיעול עם ליחה ירוקה

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

27/02/2024 | 08:13 | מאת: דפנה

שלום רב דר' בת 62, בחודש מרץ 2023, היו לי קשיים בנשימה עם צפצופים , רופא משפחה נתן לי משאף רלבר, 90, ( כנראה כתוצאה מחשיפה לחומרים ניקוי) לאחר מס' ימים הייתה הטבה, אחרי חודשיים נדבקתי בקורונה , שוב היו לי בעיות בנשימה, שיעול קושי , הייתי מאושפזת יום אחד ואף קיבלתי את התרופה של הקורונה, וגם סריקת קורטיזון לווריד, באינהלציות , ולהמשיך בבית למשך 7 ימים , מאז הייתה הטבה בחודש ינואר השנה נדבקתי בקורונה שוב , וזה הביא אותי לקשיים בנשימה עם ליחה ירוקה, רופא משפחה נתן לי אנטיביוטיקה רוליד ל- 10 ימים ומשאף פלקסוטייד פעמיים ביום, ועכשיו אני שוב מרגישה קושי בנשימה , טבעת השיעול יוצא ליחה ירוקה עשיתי צילומי ריאות במהלך התקופה, לא היה דלקת ריאות, נאמר לי שזה דלקת בסמפונות עשיתי בדיקת תגר מטכולין, בחודש אוקטובר 23, יצא תקין, ברצוני לציין שאני לא סובלת בדרך כלל מבעיות בנשימה, אך מאז החשיפה הראשונה בחודש מרץ 23, כאילו כל דבר ( לא יודעת עוד ממה) מגיעה למצב של דלקת . אודה לתשובתך, מה אתה ממליץ לי לעשות כדי לא להגיע למצבים כאלה בנשימה

שלום, ממליץ על סיטי חזה, תרביות ליחה, פיזיותרפיה לנשימה וחיסונים לדלקת ריאות ושפעת בהתאם להמלצות.

28/02/2024 | 22:15 | מאת: דפנה

האם ניתן להגיע אליך לבדיקה מאחר ורופא משפחה לא מתחייס לזה ברצינות, מבחינתו אומר שלא צריך להמשיך בירור כיצד ניתן להגיע לבדיקה , אפשר טלפון ליצירת קשר תודה רבה

מנהל פורום מחלות ריאה