שינויים פיברוטיים ואמפזימטוטים בראות

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

24/02/2024 | 15:21 | מאת: משה.ס

תוצאות בדיקת CT בית החזה והמדיאסטינום כולל HRCT הודגמו שינויים פיברוטיים ואמפזימטוטים בשתי הראות. מבקש לדעת א. מה פרוש הממצא. ב. האם השינויים האלה יכולים להסביר את הירידה בסטורציה כפי שנמדדה במעבדת שינה: מרמה של 99% ל- 79%. תודה

שלום, תיאור של מחלה בריאות. אמפיזמה זו נפחת - מחלה שנגרמת בדרך כלל בשל עישון. פיברוזיס - זו מחלה דלקתית כרונית שגורמת להצטלקויות. צריך לבצע תפקודי ריאות ולהגיע למרפאת ריאות להערכת חומרת המחלה. ירידה בסטורציה בשינה יכולה לנבוע גם מדום נשימה בשינה ללא קשר לבעיה הנ"ל.

מנהל פורום מחלות ריאה