לחץ ריאתי - 43 ממ"כ בבדיקת אקו לב

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

07/02/2024 | 16:35 | מאת: דורית

שלום רב דר' אני בת 62 וחצי מטופלת הכדורים ליתר לחץ דם מקבלת נטרמיטן 25 אוקסאר 50. את הכדורים אני לוקחת בבוקר לפני חודשיים וחצי איבדתי הכרה , והרופא נוירולוג שלח אותי לסדרת בדיקות (סינקופה) היום עשיתי אקו לב התוצאות חדר שמאל בגודל תקין, עובי דפנותיו תקין, תפקודו הסיסטולי תקין, ללא הפרעה אזורית בהתכווצות תפקודו הדיאסטלי תקין ללא הפרעה בזרימה באפק מוצא חדר שמאל עליה שמאלית בגודל תקין עליה ימנית בגודל תקין חדר ימין בגודל תקין , התכווצות תקינה מסתם אאורטלי תלת עלי , תקין אי ספיקה מיטרלית קלה אי ספיקה טריקוספידאלית קלה, מפל 40 ממ"כ IVC קוטר תקין , 14 מ"מ עם תמט נשימתי תקין לחץ ריאתי מעורך בכ-43 ממ"כ לא הודגם נוזל פריקדיאלי מחיצה בינעלייתית תקינה, לא נצפה דלף בדופלר צבע שורש האאורטה העולה אינם מורחבים הזרימה תקינה בקשת 60% שאלתי מה המשמעות של לחץ ריאתי 43ממ"כ רופא קרדיולוג אמר לי לפנות לרופא ריאות אך התור הוא רק בעוד חודש וחצי ברצוני לציין שלפני 3 שבועות חליתי הקורונה ואני עם קשיים בנשימה מטופלת המשאפים פלקסוטייד 250 2 שאיפות פעמיים ביום וגם וונטולין 2 שאיפות פעמיים ביום, וקיבלתי גם אנטיביוטיקה רוליד כי אני מרגישה חסימה אודה לתשובתך, האם לחץ ריאתי מסוכן מה עלי לעשות?? סליחה אם השאלה ארוכה

שלום, זה נראה לחץ ריאתי קל ולא מסוכן הייתי עושה מעקב עם אקו לב עוד חצי שנה.

מנהל פורום מחלות ריאה