נוזל פלאורלי לאחר השתלת CRT אפיקרדיאלי

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

05/02/2024 | 15:49 | מאת: דפנה

שלום, אני שבועיים לאחר השתלת קוצב לב CRT בגישה אפיקרדיאלית (דרך הצלעות). היום בצילום חזה הודגם נוזל פלאורלי בכמות קטנה-בינונית, עלייה בהשוואה לנוזל בצילום בשחרור לפני שבועיים. האם זהו ממצא מדאיג? האם זו תופעה מהניתוח? לציין שאני עדיין סובלת מקושי בנשימה, כאבים בנשימה, לא יכולה לישון בשכיבה ועוד.

שלום, יתכן שזה קשור לפרטצדורה או לבעיה בתפקוד הלב. יש צורך במעקב צילום חזה עוד כחודש ואיזון טיפול עי הקרדיולוג.

מנהל פורום מחלות ריאה