ברונכוסקופיה אודה להסבר

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

03/02/2024 | 20:05 | מאת: נמרוד

שלום דוקטור, בעקבות היצרות ואדמומיות בקנה הנשימה, בוצע לי בדיקת ברונכוסקופיה ובנוסף במהלך בדיקה עצמה ראיתי שהוזרק להבנתי חומר מאלחש בשם ליקודאין (אם אינני טועה בשם) במכשיר ברונכוסקופיה עצמו. 1.רציתי לדעת האם הבדיקה הזאת אכן משמשת גם לבדיקת קנה הנשימה מלבד הריאות? 2. האם החומר שהוזרק במכשיר ברונכוסקופיה במהלך הבדיקה לא גורם לנזק? החומר בעצם נכנס לתוך קנה הנשימה ומשם לריאות? הרגשתי אותו עובר בתוך קנה הנשימה זה דבר שהוא בסדר? אודה להסבר לשאלותי תודה רבה.

שלום, בברונכוסקופיה בודקים גם את הקנה וגם את הריאות. הלידוקאין גורם לאלחוש זמני בשביל הבדיקה. רוב החונר נשאב עם שאר ההפרשות במהלך הבדיקה והיתר נספג. זה לא מזיק.

מנהל פורום מחלות ריאה