פיענוח צילום c.t שהעשה ב-22.1.24

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

24/01/2024 | 02:51 | מאת: יעל

ביצעתי c.t חזה ומבקשת לפענח לי מה המשמעות ולהלן הממצאים ממצאים: מבנה תקין של הגומחות העל בריחיות, האקסילות, המיצר ושערי הריאות ריאות: הצללה עץ בהנצה בפסגת הריאה הימנית נספגה בפרק הזמן. קונסולידציה פוקאלית תת פלאורלית עם מרכיב פיברוטי ב- RLL- ללא שינוי מהותי. ללא תפליטים פלאורלים. הלב בגודל תקין, ללא תפליט פריקרדיאלי. אדרנלים תקינים. ללא הרס גרמי. ממצאים נוספים: כבד עם הסננה שומנית. כיס המרה נכרת. CBD מורחב עד 9 מ"מ. אוויר ב-CBD ובדרכי המרה תוך כבדיות- חדש בפרק הזמן. אנאוריזמה בגודל 10 מ"מ בעורק הטחול. סיכום: הצללה בפסגת הריאה ימנית נספגה בפרק הזמן. שאר הממצאים הריאתיים יציבים בפרק הזמן

שלום, נראה שעברה דלקת ריאות ונשארה צלקת בלבד.

29/01/2024 | 13:24 | מאת: יעל

בדיקת c.t נעשה בעקבות תשובת תפקודי ריאות שנכתב דיפוזיה ירודה ברמה בינונית מבקשת לדעת מה המשמעות, עלי לציין שמידי פעם קשה לי עם הנשימה אשמח לקבל את תגובתך תודה רבה

29/01/2024 | 13:46 | מאת: יעל

קיבלתי תשובה פתחתי ולא ראיתי את התשובה אשמח לתגובתך תודה רבה

מנהל פורום מחלות ריאה