קשרית בריאה 4 ממ

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

16/01/2024 | 22:08 | מאת: שיר

שלום דוקטור. לאחר בדיקת CT ראו אצלי קשרית 4 ממ. בנוסף ראיתי שרשמו בפענוח שלא זוהו ממצאים מוקדיים נוספים. רציתי לדעת בבקשה, מה זה אומר "לא זוהו ממצאים מוקדיים נוספים"? לדעתך המפעח התכוון שהקשרית שראו 4 ממ הוא הממצא מוקדי ומעבר לקשרית 4 ממ לא זוהו ממצאים מוקדיים נוספים? קשרית 4 ממ נחשבת לממצא מוקדי? (מעבר לקשרית לא צויין משהו נוסף) תודה!

שלום, קשרית 4 ממ הוא ה"ממצא המוקדי". מעבר לכך לא היה ממצא מוקדי אחר, כלומר בדיקה תקינה. קשרית בגודל כזה נחשבת לממצא שפיר שלא מחייב מעקב. אם יש רקע של עישון מומלץ לחזור על סיטי כעבור שנה למעקב.

מנהל פורום מחלות ריאה