פיענוח בדיקת תפקודי ריאות

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

11/01/2024 | 12:46 | מאת: יעל

שלום רב, בבדיקת תפקודי ריאות נכתב דיפוזיה ירודה במידה בינונית מה המשמעות ומה הטיפול? נפחים וספירומטריה בגדר הנורמה מקווה שזה לא משמעותי ויש טיפול

שלום, דיפוזיה מלמדת על יכולת הריאות לקלוט חמצן מהאוויר ולהעביר לגוף. כמעט בכל מחלת ריאות יש ירידה בדיפוזיה וצריך להתייעץ במרפאת ריאות כדי לברר במה מדובר.

21/01/2024 | 13:33 | מאת: יעל

קיבלתי בהפתעה את תוצאות תפקודי ריאות - בדרך כלל אינני סובלת מהריאות לאחרונה כשאני עולה למיטה קצת קשה לי לנשום לכן ביצעתי תפקודי ריאות - אינני מעשנת ולא חשופה לחומרים מסוכנים מחר מבצעת בדיקת c.t מאוד חוששת ומה הטיפול אשמח לקבל את תשובתכם

מנהל פורום מחלות ריאה