עשיתי CT חזה, מה אומר הפענוח,

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

07/01/2024 | 21:40 | מאת: אנונימי

אני בת 71, ברקע יש לי תת פעילות בלוטת התריס. במדיאסטינום לא הודגמו גושים או בלוטות מוגדלות. שינויים טרשתיים באאורטה וענפיה כולל עורקים קורונרים. אקסילות שמורות. לא הודגם תפליט פלאורלי או פריקדיאלי. בריאות: אמפיזמה ברקע. ב-RUL אזור של ציור ״עץ בהנצה״ כביטוי למחלות דרכי הנשימה. RML מוקד GGO בקוטר כ-5 מ״מ. במעבר חזה בטן - בקע היאטלי קטן. הודגמו אדרנילים תקינים. מוקד היפודנסי קטן לאפיון בכיפת הכבד. חלון עצם - שינויים ניוונים בעמוד השדרה. מוקד סקלרוטי ב-T6.

שלום, יכול להיו שמדובר בדלקת ריאות קלה. הממצאים לא חשודים לסרטן.

מנהל פורום מחלות ריאה