אשמח להסבר פשוט להבנה

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

04/01/2024 | 01:06 | מאת: אסתר

דוקטור שלום, נשארתי מבולבלת ואני מאוד אשמח לסדר. כאשר מפענח משתמש בביטוי הודגמה קשרית קטנה מעל להסתעפות כלי דם בבסיס הריאה השמאלית "ייתכן הרחבה ווסקולרית בלבד" הרחבה ווסקולרית = הרחבה של כלי דם. 1. נשאלת השאלה האם ניתן לקרוא להרחבה של כלי דם כקשרית? במילים אחרות , הרחבה של כלי דם נקראת גם כקשרית? 2.אם המפענח רושם ומציין לא חל שינוי מאז הבדיקה הקודמת משמע שזה אותה תוצאה לא? התוצאה הראשונה היית קשרית קטנה 3 מ''מ בLLL. אני לא מצליחה להבין ממך דוקטור האם המלל של המפענח מדאיג או לא בCT הראשון הודגמה קשרית קטנה בקוטר 3 מ''מ בLLL בCT החוזר ביקורות "גם הפעם, כמו בבדיקה הקודמת, הודגמה קשרית קטנה מעל להסתעפות כלי דם בבסיס הריאה השמאלית (יתכן שמייצגת הרחבה ווסקולרית בלבד), בקוטר 3 מ''מ, ללא שינוי ביחס לבדיקה הקודמת. לא זוהו ממצאים מוקדיים נוספים. נתיבי האוויר ברוחב תקין. שערי הריאות והמיצר תקינים. לסיכום: לא חל שינוי מאז הבדיקה הקודמת." פשוט קראתי שרשמת שקשרית 3 מ''מ שפירה אז אינני מבינה מדוע ללכת לרדילוג של בית חזה לחוות דעת. בבקשה הסבר תודה

שלום, אפשר גם לפנות לרדיולוג שכתב את התשובה להבהרות. ככלל לדעתי הממצאים כפי שתוארו לא מדאיגים.

מנהל פורום מחלות ריאה