אשמח דוקטור לסדר על מנת להבין תודה!

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

02/01/2024 | 14:49 | מאת: אסתר

שלום דוקטור אודה מאוד לתשובתך מנסיונך. באוגוסט ביצעתי CT בעקבות שיעול להלן התוצאה - "לא הדוגמו קשריות לימפה מוגדלות באקסילות, במדיאסטינום או בשערי הריאות. כלי הדם הגדולים במדיאסטינום בטווח התקין. הלב תקין בגודלו. לא הודגם תפליט פריקרדיאלי. לא הודגמה תפליט פלאורלי או חזה אוויר. פרנכימת הריאות ללא תסנין. קשרית קטנה בLLL בקוטר כ3 מ"מ. עיבוי דפנות של הברונכוסים קל על פני שתי הריאות. מבנה גרמי - שינויים ניווניים בעמוד השדרה. מעבר בטן חזה - בקע היאטלי קטן. כבד במרקם שומני. אדרנלים - קשרית היפודנסית משמאל בקוטר כ-22 מ''מ, יכולה להתאים לאדונמה. ציסטה קורטיקלית בכליה ימנית בקוטר כ-27 מ''מ" וכעת הופנתי לביקרות שוב, להלן התוצאה - "גם הפעם, כמו בבדיקה הקודמת, הודגמה קשרית קטנה מעל להסתעפות כלי דם בבסיס הריאה השמאלית (תכן שמייצגת הרחבה ווסקולרית בלבד), בקוטר 3 מ''מ, ללא שינוי ביחס לבדיקה הקודמת. לא זוהו ממצאים מוקדיים נוספים. נתיבי האוויר ברוחב תקין. שערי הריאות והמיצר תקינים. לסיכום: לא חל שינוי מאז הבדיקה הקודמת. 1. רציתי לדעת ולהבין דוקטור, בCT הראשון ראו ורשמו - "קשרית קטנה בLLL" כפי שבוודאי אתה רואה. וכעת בCT החוזר ראו רשמו - "קשרית קטנה מעל להסתעפות כלי דם בבסיס הריאה השמאלית (ייתכן שמייצגת הרחבה ווסקולרית בלבד)." נשאלת השאלה העיקרית, האם מתכוונים על אותה קשרית בדיוק? זה אותו מיקום של הקשרית? כפי שאתה רואה דוקטור, המפענח בCT השני לא ציין LLL כפי שציון בCT הראשון לכן אשמח להבין. 2. למה התכוון המפענח בCT - "קשרית קטנה מעל להסתעפות כלי דם בבסיס הריאה השמאלית ( ייתכן שמייצגת הרחבה ווסקולרית בלבד)" במילים פשוטות למה הכוונה ומה זה אומר ייתכן הרחבה ווסקולרית בלבד? אשמח לדעתך דוקטור יקר, מודה ולך מקרב הלב.

שלום בגדול אין שינוי בין הבדיקות ולכן אין תהליך פעיל בריאות. כנראה שגם המפענח לא בטוח שיש ממצר משמעותי. מעבר לזה אני צריך לראות את הבדיקה עצמה.

מנהל פורום מחלות ריאה