בדיקת פט עם ממצא בריאות

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

30/12/2023 | 18:12 | מאת: נועה

שלום רב, בן 62 ברקע גידול בשלפוחית השתן T2. לפני חודש אושפזתי בעקבות נויטרופניה וחום, לא מצאו את מקור הזיהום גם לאחר כייח, צילום חזה, אנדוסקופיה וכולי. קיבלתי טיפול אנטיביוטי לוריד שלא הוריד את רמות הcrp אך לאחר כמה ימים השתחררתי כי החלה מגמת ירידה. בבדיקת פט לפני שבועיים,לפני ניתוח כריתת השלפוחית, נמצא ממצא בריאה, בסיכום כתוב: ״כיום קליטה פתולוגית של fdg בתהליך קביטרי עם בלוטות במדיאסטינום ובשער הריאה מימין, להמשך בירור.״ רציתי לשאול האם סביר שזה גרורות בהנחה שבפט לפני ארבעה חודשים לא היה את הממצא הזה וגם לא בצילום החזה שעשיתי באשפוז. היו רואים גרורות בצילום החזה לא?

שלום מעדיף לא להתייחס בלי לראות את ההדמיות. יש אפשרויות של זיהום או גידול ויתכן שצריך ברונכוסקופיה לבירור.

03/01/2024 | 20:10 | מאת: נועה

רופא ריאות שהסתכל על ההדמיות אמר שזה נראה כמו זיהום אך נשלחנו לעשות ברונכוסקופיה בכל זאת כדי לזרז את האבחנה בשל הניתוח המיועד. מחכים לתוצאות הביופסיה. אשמח להבין אם מהסתכלות על הדמיית פט סיטי יש הבדל נראה לעין בין סרטן ריאות, גרורות או זיהום/ דלקת ריאות כמו שהוא שיער? תודה מראש.

מנהל פורום מחלות ריאה