מצב תפקודי ראות, אמפיזמה

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

29/12/2023 | 00:43 | מאת: אמפיזמה קשה

דר רוזנגרטן שלום רב, אשמח לעצה טובה מכבודך, כבר מספר פעמים עזרתה מאד. ירידה משמעותית בתפקודי ראות רשום: tlc 81 ביטוי להפרע רסטריקטיבית fev 1: pre 36 , post 34 הפרעה מאורבת חסימטית ורסטריקטיבית ללא מרכיב חפיך. ניסיתי את כל המשאפים, לא הולך כלום. עושה הרבה תרגילי נשימה שלימדו אותי אחרי כריתת LUL לפני 7 שנים (סרטן), הסרטן לא חזר . בעיה: בנוסף לכך שאין כוח לכלום, אחרי שינה אפילו קצרה לוקח שעות להתעושש, אני בקוצר נשימה, בחילות, סכרכורת, דופק עולה יורד, ל"ד עולה יורד. חמצן לא ממש עוזר. בקיצור רע לי ממש קיצונית, לא מצליחה משך שעות לעשות כלום ... אם ישנה יותר משעה וחצי יש לי שיתוק וכאבים קשים בכל הגוף, אזי שמה שעון ויוצאת מהמיטה כל שעה וחצי. אבל אחרי שאיךשהו ישנתי 5 שעות בהפסקות לא מצליחה לעשות כלום משך 4-5 שעות . התוצאה שלא יכולה לרדת לאוויר צח כי נעשה ערב. אחרי זמן מה (יותר ויותר) פתאום אני נושמת בסדר וההרגשה הנוראית נגמרת. כוח אין , צריך לשבת כל הזמן, יכולה לאכול רק חצי מנה , אחרי זמן מה אוכלת עוד קצת. ממתינה לCT שבוע הבא ...עשיתי גם אקו לב, אולי כאן הבעיה? ----------------------------- חדר שמאל: חדר שמאלי אינו מוגדל. תפקודו הגלובלי ואיזורי תקינים. מקטע הפליטה המוערך 65 % - . מיתר כזוב בחלל החדר. חדר ימין: בגודל ותפקוד תקינים. אאורטה: שורש הוותין והוותין העולה אינם מורחבים. עליה שמאלית: עליה שמאלית אינה מוגדלת.. עליה ימנית: עליה ימנית אינה מורחבת. מסתם מיטרלי: מורפולוגיה תקינה של המסתם עם עקומות מילוי חדר שמאל המתאימות להפרעה בהרפייתו. דלף קל. מסתם אאורטלי: תקין. מסתם טריקוספידלי: מורפולוגיה תקינה של המסתם. דלף טריקוספידלי מזערי. מפל הלחצים המירבי על פניו 24 ממ"כ , ממצא המתאים ללחץ ריאתי מוערך של 29 ממ"כ. מסתם פולמונלי: תקין. Great Vessels: IVC: ברוחב תקין ועובר תמט נשימתי מלא . (IVC) הוריד הנבוב התחתון תפליט פריקרדיאלי: לא נצפה תפליט פריקרדיאלי. הערות:. Diagnosis: : אבחנות תיפקוד סיסטולי כולל ואזורי של חדר שמאל תקין-------------

שלום ממליץ על שיקום ריאות ובדיקת שינה.

01/01/2024 | 14:59 | מאת: אמפיזמה קשה

תודה רבה. איפה אתה ממליץ לעשות שיקום ריאות בבקשה? קשה להגיע, אפשר בזום אולי?

מנהל פורום מחלות ריאה