אשמח להסבר ולדעתך תודה דוקטור

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

20/12/2023 | 21:24 | מאת: יוסי

שלום דוקטור, ראשית תודה על המענה. רציתי להבין יותר לעומק, להבנתי קשרית קטנה 3- 4 מ''מ היא קשרית שנחשבת לשפירה (אשמח שתתקן אותי אם אני טועה). במקביל ראיתי שרשמת שגידול בדרך כלל מתחיל כקשרית. אני בן אדם מעשן המון שנים ובCT האחרון מצאו לי קשרית 4 מ''מ בLLL. רציתי לדעת כיצד אני יכול לדעת שזה לא חלילה התחלה של משהו? בדיקת CT זאת בדיקה עם המון קרינה ולעשות מעקב CT זה גם די מסוכן היות ומדובר בקרינה, מה ההצעה וההמלצה שלך דוקטור? תודה רבה לך.

שלום, אין פתרון מושלם אבל לא הייתי ממליץ להוציא בניתוח ממצא שפיר. ההמלצה שלי היא לעשות סיטי במינון קרינה נמוך פעם בשנה. במידה שאין שינוי בקשרית אחרי שנתיים אפשר לשקול להפסיק את המעקב.

מנהל פורום מחלות ריאה