הבדל בין שיעול והקשר לריאות

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

19/12/2023 | 19:50 | מאת: חגית

שלום דוקטור אשמח להבין מה ההבדל המהותי בין שיעול יבש לשיעול שהוא לא יבש? איך זה בא לידי ביטוי ומה השוני בין השיעורים בהקשר לריאות? תודה.

19/12/2023 | 19:50 | מאת: חגית

שלום דוקטור אשמח להבין מה ההבדל המהותי בין שיעול יבש לשיעול שהוא לא יבש? איך זה בא לידי ביטוי ומה השוני בין השיעולים בהקשר לריאות? תודה.

שלום, הסיבות השכיחות לשיעול ממושך הן, אלרגיה והפרשות מדרכי נשימה עליונות כמו מערות האף וכו שמטפטפות אחורה וגורמות לגירוי ושיעול, רפלוקס מהקיבה ואסתמה. במידה שיש זיהום וירלי או חיידקי בדרכי הנשימה הגוף מפריש ריר כדי לנקות את המזהמים וכך נגרם שיעול רטוב.

מנהל פורום מחלות ריאה